Thursday, June 6, 2013

Pilih bulus kah aku?

Morning!

Aku pagi2 ni mood swing skit.
Bukan ape, seminggu dua ni ade hamba Allah ni, aku musykil n was2 dgn peel dia.
Tibe2 kebelakangan ni frenly dia lain mcm.

Asal pagi, dia lah duk muncul "Morning dilla" .. "Dh b'fast?" Lambat aku balas,
"Bz ke dilla?" Eh dah awal pagi, bz ler klw dh aku x membalas tu!

Aku ni klw org yg x berapa rapat, tibe2 buat peel yg tetibe mcm nk frenly ni. Aku cepat dtg was2 dia.. Nak nak bila org kite kenal tu diatas perkenalan, kawan atas kawan. Haa gittew.
Bila dh ada rasa itu was2, so layanan dia dpt mcm acuh x acuh la kan.. Msti ade benda yg dia nak ni (Itu yg selalu aku pikio kalaw ade org yg SECARA TIBE2 MUNCUL n BE NICE ni.)

Tuh aku rasa, aku ni pilih bulus kah? Layan org yg x kenal, n x berapa rapat ala2 gitu.

Tp rasanya itu yg patut ke? Ke x patut? Cemano?

Aku x suka org yg berbunga bunga, berbasi basi. Make it short, straight to the point!
U x da point, so i'll make a move. Maka acuh x acuh la layanan yg ko dpt.

And aku ade tabiat kadang2 suka bersangka yg terlalu melampau (oh pardon me!)
Aku rasa mcm bila orang yg cuba nk rapat dgn cara yg menonong (tetibe je) .. Dia nk gunakan aku atau bahasa lain nya, ambil kesempatan atas ape yg aku ada.

Itu aku mengaku, pe'el itu agak melampau. Yes, bersangka tidak baik dgn org itu x baik. Tp, perkara lampau buat aku menjurus ke arah tu. Huhhu.

So, balik ke topik diatas, pilih bulus kah aku?!!

Hmm


Post a Comment