Monday, August 25, 2014

Oh Major Servis wujud.

Oh no!

U know what, kita ni esok pagi ada appointment servis keta.

Usually masa nk set appointment the SA akan tanya la basic Q's abt milleage bagai2 kan. N usually jgk i akan tanya those budget n sekian2 n sewaktu dgnnya.

Tah mcm mana this time tukang set kita punya appointment ni mcm.. ye x emm aaaa aje. So dia set. Kita ok jela. Xbanyak tanya. Malas lettew!

Tah mcm mana malam ni terbukak cita pasal Major Sevis. Nama pon dh MAJOR kan. So mcm something yg majooorrrr lah. Hmmm..

Kita mcm x teringat langsung la.. or senang cita xtau lah pasal major srvis ni. So i goooooogle it.

Mmg wuujud la major servis tu. And basically servis 40,000KM utk myvi consider itulah major servisnya. Yg buatkan i kesaaaah sgt pasal major servis ni... emmm budget dia yg i baca dkt en google. Majority kabarkan around Rm400.

Hmm mahalnya. :'(

Since kita ni fomfuan. Mmg x tau lah klw major servis ni..Apa yg sepatutnya servis, apa yg patut n harus tukar, apa yg tidak.

Perempuan jarang nk amik tau pasal ni.
(Tunjuk diri sendiri)

So kite risaulah ni nk servis esok. Berapalah total amount yg kene. Hopefully below rm400 n harap2 taklah mengarut sgt. N jgnla staff perodua menipu aku melampau sgt.

Sbb biasalah bab2 major servis ni yg dibaca, ramai yg komplen.. Begini begitu..
Bla bla bla bla...

Esok insyaallah dh settle servis. I akan update dkt sini. And akan share la story pasal MAJOR SERVIS utk myvi ya.

Ok? Ciaw.
Post a Comment