Monday, December 30, 2013

Teater Bahayanya Wanita! *Thumbs Up*

Yay!
 Korang dah tgk Bahayanya Wanita x?!!


Setelah sekian lama membuat sawang di blog ni... Sebelum penutup 2013 ni kite nk up satu entry.

Nak share kebahagian menonton teater with ze girlfreng!

Kalini (27 Dec 2013) dapat jejakkan lagi kaki ke IB (Istana Budaya) menonton teater!
Bukan calang2 teater. Bahayanya Wanita. Barisan pelakon yg vass! Antara watak utama:

Zizan Razak - Syed Maadon Al Atas

Umie Aida (Bini pertama) - Sharifah Fatimah Maruka

Erra Fazira (Bini kedua) - Kamelia

Lana Nodin (Bini ketiga) - Farhana ( Watak ni asalnya dibawa oleh nora danish. Tp sesi malamtu, nora danish ada kerja sbg juri di maharajalawak. So diganti dgn lana. Klw x silap biasanya show ptg, lana bwk wata tu.. mlm nara danish pulak bawak..)

Turut dibantu:
Zila Jalil, Erma Fatima, Betty Rahmad, Johan Asaari dll!

Daripada awal sampai kesudah mmg x lekang ketawa. Boleh jadi cramp perut! Xsia sia kita melabur RM100++ untuk tonton teater Bahayanya Wanita ni! Mmg super best!

Daripada zizan dgn gaya2 spontan dia.. Bagi dia goyang pinggang aje dah buat orang ketawa.. Pergi ke ke umie aida, erra fazira, and lana... tiada kurangnya.. sama hebat. Watak lana yg menggantikan nora danish pun sama terkesan. Kite teringin jugak nk tgk nora danish bwk watak Farhana tu.. Tp mcm x sempat je!

Oh ye.. Ada penampilan istimewa oleh Haliza Misbun! Wow! Xsangka sgt itu haliza misbun.. Sekali dgr suara... ehh mcm familiar... Dgr n dgr lagi.... Haliza kah? Tp kurus.. kurusss sgt dah.. Sbb sblm ni kan haliza nampak chomel2 chubby skit. Bila dia muncul mlm tu, at first x cam tau!

Tinggal esok je last tayangan bahayanya wanita ni. Sempat lagi korang nk serbu pegi tgk tu! Lekas2 pegi beli tix ya!

Klw keluar siaran BAHAYANYA WANITA ni dkt astro first nnt, korang wajiblah beli. Insyaallah korang xkan rasa rugi tau beli n tonton nnt. (Kalau adalah) :)

Kite share skit photo2 yg kite sempat ambil masa di IB ituhari!

 Masuk2 je Panggung Sari, terus photogediks.
Sementara Hall dipenuhkan!..
Konsep ambil gambar berasaskan torchlight di hengpong canggih!

Kami duduk row 3 dari depan. Haruslah depan maaaata! :)

During the show, biasalah di IB, konsepnya, tiada camera ambil gambar dibenarkan. Iols keluarkan camera pun bila dh hujung2 tu je. Dapat snap a few photos's  sblm show habis!

Duration untuk bahayanya wanita ni dalam 3Jam. And ada intermission 15min! Almost 11.30 lah show habis.

 Itu Sharifah Fatimah Maruka. Bini pertama (berbaju kuning/oren)
Garang bak hanggg! 
Si baju merah itu kamelia, bini kedua..
Nun terselit kt belakang skit tu... Farhana bini no3 laa..
Dan jejaka itu lah Syed Maadon Al Atas!

Ini antara barisan pelakon!

 Tadaa... erma, Johan, ehhh shanieee pon ade! 
Sbg bini Ustaz Jon!


 Oh yg ini bukan artis. Ini selingan.
Sementara tunggu sesi autograph! :)

 Ini masa sesi autographp. Panjang Q nya.
30min. Haa lekas2 lah amik gambo semua.

Kita adelah amik gambar dgn zizan, johan, umi, erra and lana. The gadissss itu sangatlah cantik depan mata.
Especially erra! Sangat lah the barbie doll! Cuteeeee sangat!

Feel free to visit my IG utk tgk lagi gambar2 di IB masa show bahayanya wanita Instagram Dilakochan .

Okeylah, cukup dulu entry penutup 2013 ni.
Dapatlah buang sawang2 sikit ni..

Takecare chuols. Selamat Tahun Baru. Semoga Azam korang 2013 ni tercapai hendaknya.
Pssst, iols setiap tahun baru x pernah tanam azam. Cumanya berharap tahun mendatang ni lebih baik dr tahun yg sebelumnya! Amiiinn....

-Hugs n Kisses-
   Dilakochan



Post a Comment